Om Odlarna.se

Med passion för grönt

Att vara grönsaksodlare är ett sätt att leva och tänka. I det gröna, frodiga växthuset tillbringar vi det mesta av våra dagar medan vi pysslar om de plantor som vi följer från februari till november. Så det är inte konstigt att vi odlare brinner för nyskördade, svenska grönsaker. Finns det något godare?

Små och lite större odlare

Vi som samarbetar under namnet odlarna.se representerar mer än 80% av Sveriges gurk- och tomatodlare. Många av oss är ganska små, en del är familjeföretag som gått i arv. Andra odlingar är lite större och drivs av engagerade och framsynta grönsaksälskare. När du kör på småvägarna genom Sverige är det våra växthus, gårdar och odlingar du ser. Vi är alla med i odlarföreningar som hjälper oss att sälja produkterna, se vidare
www.sydgront.se 
www.odlarlaget.se 
www.gronsaksmastarna.se
Vill du veta var vi våra odlingar finns? Klicka här!

Tillsammans gör vi det bättre!

Att vi gått samman under ett ”tak” är främst för att vi ska kunna hjälpas åt att hålla en hög kvalitet på de svenska grönsakerna. Genom att samarbeta kan vi lyfta frågor kring kvalitet och miljö och gemensamt bestämma för hur vi tycker att grönsakerna ska smaka och se ut när de kommer ut i butiken. Läs gärna mer om hur vi på Odlarna.se ser på kvalitet.

Kontrollerade IP-odlare

Eftersom alla odlare är certifierade enligt IP-Sigill så kontrolleras också odlarna utifrån dessa krav, genom regelbundna externa revisioner.  IP-numret ger bland annat möjlighet att spåra vilken odling varje leverans kommer ifrån. På Svenskt Sigills hemsida står det mer om vad det innebär att ha ett IP-nummer. IP-numret hittar du oftast på produktetiketten eller grönsakslådan. Här på vår hemsida kan du söka odlaren genom att slå in IP-numret på vår söksida.

Ursprungsmärkningen ”Från Sverige”

Eftersom alla odlare är certifierade enligt IP-Sigill så är vi även godkända för att använda ursprungsmärkningen
”Från Sverige”.

De svenska livsmedlens mervärden är många, både för oss som äter dem och för de som producerar dem. Genom Svenskmärknings frivilliga ursprungsmärkning
"Från Sverige" vill Livsmedelsföretagen, Svensk Dagligvaruhandeln och LRF tillsammans stärka hela livsmedelskedjan och utveckla svensk matproduktion. Detta för att säkra svenska råvaror inför framtiden och genom det även bidra till fler arbetstillfälle och öppna landskap.

Läs mer om Från Sverige 

Våra värderingar

Svenskt – Vi på odlarna.se värnar om den svenska grönsakstraditionen.
Nyskördat – Grönsaker som odlas så nära dig som möjligt ger liten miljöpåverkan och smakar helt enkelt så bra som möjligt.
Samverkan – Genom att jobba utifrån en gemensam kvalitetsmodell kan vi garantera en hög och jämn kvalitet på produkterna, hela vägen fram till butiken.
Passion – Våra grönsaker odlas på rätt sätt, skördas i rätt ögonblick och levereras med omtanke för att smaka riktigt gott. Det är vår passion.